VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru polițiști de frontieră, trimiși în judecată pentru luare de mită și trafic de influență

Patru angajați ai Inspectoratului General al Poliție de Frontieră (IGPF) și două persoane fizice au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea mai multor episoade de corupere pasivă și trafic de influență.

Cauza penală vizată a fost disjunsă din cadrul unei cauze mai complexe, pornite în ianuarie 2021 de către Procuratura Anticorupție, investigarea căreia a fost efectuată de un grup comun de investigaţie constituit din autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale României.

Potrivit probelor administrate, cei patru angajați ai IGPF și cele două persoane fizice, au pretins și primit mijloacelor financiare ce variau între 50-700 euro, pentru a facilita trecere frontierei Republici Moldova cu România, a transportatorilor de pasageri, fără a fi supuși controlului de rigoare la trecerea frontierei, precum și pentru a influența angajați ai Serviciului vamal, pentru a nu supune procedurii de vămuire, bunurile ce depășeau limitele neimpozabile a valorii în vamă pentru importul de mărfuri, care erau importate de transportatori.

Dintre cei șase învinuiți, o sigură persoană și-a recunoscut vinovăția, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.