VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Patru persoane, reținute în cazul contrabandei cu peste 3,8 milioane țigări de la punctul de trecere a frontieră Vulcănești-Vinogradovca

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) anunță că ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI), de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și cu sprijinul angajaților „Fulger” au descins joi, 11 august, cu alte 12 percheziții în dosarul contrabandei cu peste 3,8 milioane de țigări din 31 iulie curent la punctul de trecere a frontierei Vulcănești-Vinogradovca. În urma perchezițiilor, patru persoane au fost reținute.

Potrivit IGP, perchezițiile au avut loc în orașul Vulcănești, la locul de încărcare al autocamionului vizat și depozitelor improvizate, la domiciliile și în automobilele proprietarului parcării, fondatorului și administratorului companiei de transport căreia îi aparține camionul, precum și la două persoane implicate direct în încărcarea țigaretelor în camion. Toți patru bărbați, cu vârstele cuprinse între 37 și 65 de ani, sunt cetățeni ai Moldovei, iar compania de transport este înregistrată în România.

Urmare a perchezițiilor și probatoriului acumulat anterior de oamenii legii, administratorii companiei și al parcării, precum și cele două persoane implicate în încărcarea camionului au fost reținute. În privința persoanelor reținute se efectuează acțiuni de urmărire penală, rezultatele cărora vor permite de a decide în privința măsurii preventive.

În ceea ce privește rezultatul reținerii din 31 iulie și audierii șoferului camionului, acestuia i-a fost aplicat arestul la domiciliu, măsură contestată de procurorii PCCOCS la Curtea de Apel (CA) Cahul, în vederea aplicării măsurii solicitate inițial – arestul preventiv.

Ivestigațiile continuă, în scopul elucidării altor aspecte ale infracțiunilor comise, inclusiv implicarea în schemă a companiilor vizate în cele 25 de percheziții desfășurate cu o zi înainte, în șase localități, timp în care cei vizați se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii, susține IGP.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.