VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS va veni cu o nouă lege pentru interzicerea exponenților Șor să participe la alegeri, susține Igor Grosu

PAS va înregistra în Parlament o nouă inițiativă legislativă care va interzice membrilor partidelor declarate neconstituționale să participe la alegeri, anunță Igor Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, de această dată va fi respectată procedura, pentru ca noua lege să nu mai fie declarată neconstituțională de către Înalta Curte, așa cum s-a întâmplat recent, transmite Ziarul Național.

„Noi vom reveni, vom citi foarte atent ce a scris Înalta Curte. Vom reveni la acest subiect cu inițiative legislative, vom face cum spune curtea la capitolul procedură, pentru a nu permite bandiților și grupărilor criminale organizate (să candideze – n.r.). O să prezentăm toate detaliile cum să facem ca să nu permitem bandiților să participe în procesul electoral așa cum am interzis, am intervenit cu acele interdicții”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „La 360 de grade” de la Radio Moldova.

Aceeași sursă a ținut să puncteze că tot membrii Curții Constituționale au declarat Partidul „Șor” în afara legii, în iunie 2023, pentru acțiuni săvârșite împotriva intereselor naționale ale R. Moldova. Curtea Constituțională a declarat neconstituțional, pe 26 martie curent, articolul din Codul Electoral care interzicea persoanelor asociate partidelor politice scoase în afara legii să participe la alegeri, invocând motive de procedură. Sesizarea la Înalta Curte a fost depusă de către deputații fostului partid „Șor” Marina Tauber, Reghina Apostolov, Denis Ulanov, Vadim Fotescu și Petru Jardan.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.