VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS va avea un nou deputat în Parlament: CEC a inițiat procedura de validare a mandatului

Comisia Electorală Centrală a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatei Calinici Ana.

În aceste condiții, CEC va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova candidatului supleant, Ghețu Valentina, de pe lista aceluiași partid politic”, precizează CEC.

Valentina Ghețu este originară din Edineț și este agronom de meserie.

Valentina Ghețu figurează cu numărul 78 în lista candidaților PAS pentru funcția de parlamentar. În total, la scrutinul parlamentar din 2021, formațiunea a avut 98 de candidați pentru funcția de deputat. O parte dintre ei au trecut în Guvern, urmare a remanierilor.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.