VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS, BCS și MAN ar obține cei mai mulți candidați la scrutinul local din 5 noiembrie

Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține cele mai multe primării la scrutinul local din 5 noiembrie, arată un nou sondaj iData, realizat în luna septembrie. Peste 17 la sută dintre participanții la studiu au declarat că vor vota cu reprezentantul PAS.

Formațiunea de guvernare este urmată de comuniști și socialiști, care, împreună, au obținut o cotă de 11%, urmați de reprezentanții Partidului Mișcarea Alternativa Națională, cu o pondere de 7,5 la sută. Pe locul al patrulea la capitolul acestor preferințe politice s-au clasat candidații independenți. De asemenea, este extrem de mare cota persoanelor indecise. Fiecare al treilea intervievat a declarat că nu știe ce să răspundă, iar 12 la sută au spus că nu vor să răspundă sau nu vor participa la alegeri.

De asemenea, sondajul arată că, în Capitală, actualul primar, Ion Ceban, ar putea câștiga alegerile din primul tur. Potrivit studiului, edilul a obținut 57 la sută din preferințele politice ale intervievaților, urmat de Lilian Carp, care a acumulat aproximativ 19%, iar pe locul al treilea s-a clasat Victor Chironda, cu 9,1%.

Sondajul iData a fost realizat în septembrie pe un eșantion de 1002 persoane. Marja de eroare este de trei la sută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.