VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Experiența Bucureștiului în parcursul european, discutată de Nicu Popescu cu fostul negociator șef pentru aderarea României la UE

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Vasile Pușcaș, fostul negociator șef pentru aderarea României la Uniunea Europeană, ocazie cu care ministrul Nicu Popescu a purtat o discuție constructivă și detaliată cu privire la procesul de integrare europeană și perspectivele noastre în calitate de țară candidat.

Oficialii au discutat despre lecțiile învățate de România în parcursul său european, precum și despre provocările și oportunitățile care se deschid în fața noastră, în special în ajunul raportului de extindere al UE, care va evalua și progresele înregistrate de țara noastră. A fost făcut un schimb de opinii cu privire la avansarea procesului de aderare, iar în acest sens, mizăm pe votul pozitiv al statelor membre UE pentru începerea negocierilor de aderare până la finalul acestui an.

„Îi mulțumesc domnului Vasile Pușcaș pentru discuție și pentru partajarea experienței sale valoroase. Amintesc că acum câteva săptămâni, zeci de funcționari publici au beneficiat de instruire în domeniul afacerilor europene în cadrul unui program creat și organizat în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania, Institutul Diplomatic Român, RoAid – Romanian Agency for International Development și domnul Pușcaș,” a declarat ministrul Nicu Popescu.

Parlamentul European va adopta mâine. 5 octombrie o rezoluție prin care va face un bilanț al parcursului european al Republicii Moldova. În document va fi cerută și includerea punctului privind începerea negocierilor de aderare până la sfârșitul acestui an, anunță europarlamentarul român Siegfried Mureșan.

Autoritățile moldovenești depun eforturi să înceapă negocierile de aderare până la sfârșitul acestui an. Anterior, președintele Maia Sandu a enunţat obiectivul de a realiza aderarea Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului 2030.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.