VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PAS ar obține o nouă majoritate în viitorul Parlament

Partidul Acțiune și Solidaritate ar obține o nouă majoritate în viitorul legislativ, fiind reprezentat de 59 de deputați. Formațiunea este urmată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, care ar obține 35 de mandate, și, în premieră în sondaje, în viitorul Parlament, cu 7 deputați, ar intra Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei al fostului premier Ion Chicu.

Un nou sondaj iData, ediția pentru luna august, arată că PAS ar acumula la viitoarele alegeri parlamentare 24,7%, urmat de BCS, cu 14,8%, și PCDM – cu 2,8%. Cotele reprezintă preferințele participanților la studiu care au deja o opțiune clară de vot și sunt deciși că vor participa la scrutin.

Același sondaj mai arată că președinta Maia Sandu se bucură în continuare de cea mai mare încredere a moldovenilor, având o pondere de 22,3%, la mare distanță, pe locul al doilea, s-a clasat liderul socialiștilor, Igor Dodon, cu 7,8%, urmat de Ion Chicu și Ilan Șor, care au acumulat câte 6%, iar pe locul al cincilea s-a situat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Studiul a fost realizat în perioada 31 august-7 septembrie pe un eșantion de 1021 de persoane din 366 de localități. Marja de eroare este de trei la sută.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.