VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Partidul „Renaștere”, obligat să elimine materialele publicitare distribuite, în ultima perioadă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a obligat Partidul Politic „Renaștere” să elimine materialele publicitare distribuite, în ultima perioadă, în spațiul public. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 16 iulie.

Hotărârea CEC vine după ce subdiviziunile Inspectoratului General al Poliției au depus mai multe sesizări privind pretinse acțiuni ilicite ale Partidului Politic „Renaștere” referitoare la amplasarea corturilor și distribuirea unor materiale informative.

Potrivit acestora, Partidul Politic „Renaștere”, pe parcursul lunii iulie 2023, a amplasat în mai multe localități din Republica Moldova corturi, unde au fost distribuite și pliante informative. De asemenea, în sesizări se arată că, în corturi, reprezentanți ai Partidului „Renaștere” colectau semnături pentru a declara neconstituțional și nepopular un alt partid politic. Fiind examinate sesizările, CEC a constatat că pliantele distribuite de Partidul „Renaștere” nu conțin elementele de identificare indicate în Legea nr. 62/2022 cu privire la publicitate, și a obligat formațiunea politică să elimine materialele publicitare din spațiul public în termen de 3 zile de la data adoptării hotărârii CEC”, precizează CEC

Hotărârea CEC va fi remisă inspectoratelor de poliție pentru a fi examinată oportunitatea inițierii procesului contravențional, precum și Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal în vederea examinării legalității prelucrării de către partid a datelor cu caracter personal ale persoanelor fizice.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.