VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Partidele care au obținut cele mai multe primării după alegerile locale generale

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au obținut cele mai multe fotolii de primar după cele două tururi ale alegerilor locale generale. Conform rezultatelor preliminare ale scrutinului de duminică, 19 noiembrie, partidul de guvernământ a obținut aproape 300 de mandate de primar, fiind urmat de socialiști cu 144 de primari.

Potrivit site-ului alegeri.md, Partidul Acțiune și Solidaritate a dominat cele două tururi de scrutin, obținând în total 291 de mandate de primari, dintre care 225 în primul tur și 66 în turul al doilea. În rezultatul alegerilor locale, PAS s-a ales cu mai multe fotolii de primar. La alegerile locale din 2019, PAS împreună cu Platforma DA au obținut în total 172 de mandate de primari.

Pe locul secund în numărul primarilor aleși se află Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) cu 144 de primari, 103 aleși în primul tur și 41 în turul al doilea. PSRM a înregistrat o scădere în numărul mandatelor obținute în comparație cu alegerile locale din 2019. Atunci socialiștii au câștigat 206 mandate de primar.

A treia poziție în privința mandatelor de primari este ocupată de candidații independenți cu un total de 116 aleși. Rezultatul este aproximativ similar cu scrutinul electoral din 2019, unde 112 pretendenți fără asociere partinică au obținut fotoliul de primar.

Pe a patra poziție se află Partidul Social Democrat European (ex-PDM) care a reușit să obțină 103 mandate de primar. La alegerile din 2019, această formațiune politică a fost lideră cu 261 de primari.

În cadrul alegerilor locale generale desfășurate în două tururi la 5 și 19 noiembrie, conform datelor preliminare au fost aleși 895 de primari. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.