VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul se va expune joi asupra modificării structurii Guvernului

Prim-ministrul Dorin Recean a anunțat că va merge joi în Parlament să solicite aprobarea modificării structurii Guvernului, după ce săptămâna trecută șeful executivului a anunțat că secretarul de stat de la Externe, Cristina Gherasimov, va deține o nouă funcție – cea de ministru pentru Afaceri Europene.

„Joi în Parlament vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea, dincolo de vicepremier pe afaceri externe, și vicepremier pe integrare europeană, fără portofoliu, care va conduce efortul nostru de integrare europeană. Și, respectiv, va conduce Biroul de integrare europeană. De aici încolo, avem de muncit pe ambele dimensiuni și pe obiectivele pe care președinta Sandu le-a trasat”, a notat Dorin Recean, citat de IPN.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe. Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Mihai Popșoi, a preluat funcția de ministru de Externe după demisia lui Nicu Popescu. Funcția de ministru pentru afaceri europene va fi exercitată de către Cristina Gherasimov, care va fi și negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Ea urmează să conducă și Biroul pentru integrare europeană, o nouă entitate care va fi constituită.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.