VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul se va convoca în ședință plenară pe 6 și pe 13 iunie. Deputații vor examina rapoartele privind executarea bugetului de stat

Parlamentul se va convoca în ședință plenară pe 6 și pe 13 iunie, începând cu ora 11.00. Deputații vor audia rapoartele privind executarea bugetului pe stat pe anul trecut, a bugetului asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală, transmite IPN.

Biroul permanent al Parlamentului a aprobat astăzi ordinea de zi a ședințelor plenare. Aleșii poporului vor dezbate Raportul de activitate în sistemul de acordare a asistenței juridice garantate de stat pentru anul trecut și Raportul de activitate al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar pentru anul 2023.

Pe ordinea de zi se mai regăsesc proiectele privind atragerea unui împrumut de stat extern din partea Fondului Monetar Internațional și ratificarea unor acorduri de finanțare cu UE și Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice al României. Vor mai fi examinate în lectura a doua inițiativele legislative privind profesiile conexe sistemului justiției, eficientizarea parcurilor industriale, prevenirea risipei alimentare, modificări la Legea cetățeniei Republicii Moldova.

În prima lectură Parlamentul va dezbate un proiect privind declararea averii și a intereselor personale, o inițiativă legislativă de consolidare a cadrului de activitate al Băncii Naționale a Moldovei, modificări la Legea privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.