VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul R. Moldova consemnează o reuniune a consulilor onorifici

Comisia politică externă și integrare europeană a organizat, astăzi, o reuniune a consulilor onorifici care activează în Republica Moldova, iar discuțiile s-au axat pe subiecte legate de diplomația economică. La discuții au mai participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Afacerilor Externe.

Discuțiile au avut drept scop identificarea instrumentelor pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, în special economice, dintre Republica Moldova și alte state.

„Diplomația economică reprezintă un pilon fundamental al politicii externe a oricărei țări, iar Republica Moldova nu face o excepție. Într-o lume tot mai interconectată și mai competitivă, este esențial să ne consolidăm eforturile pentru a promova interesele economice ale țării noastre și pentru a atrage investiții străine în sectoarele-cheie ale țării”, a declarat șefa Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru.

De asemenea, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, a accentuat că printre obiectivele autorităților se regăsesc identificarea și valorificarea oportunităților de afaceri, consolidarea parteneriatelor strategice și atragerea investițiilor. „Republica Moldova se află într-un moment crucial al parcursului său de dezvoltare economică și integrare europeană. Avem oportunitatea de a atrage investiții cu potențial ridicat, precum este tehnologia informației, agricultura, turismul și producția industrială”, a adăugat deputata Ina Coșeru.  

Vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman a îndemnat consulii onorifici să rămână alături de Republica Moldova și să ajute cetățenii săi.

„Acum, este nevoie de mobilizare, de organizare și de multă încredere. Îndemnul nostru este să ajutați Republica Moldova să devină parte a lumii libere și democratice, pentru că acolo este locul ei”, a declarat vicepreședinta Parlamentului. 

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.