VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Parlamentul R. Moldova a împlinit 32 de ani. Grosu: „Oamenii ne-au dat încrederea pentru ca să le îmbunătățim viața”

Parlamentul Republicii Moldova împlinește, astăzi, 32 de ani. În toți anii de activitate până în prezent, Parlamentul a adoptat 13 576 de acte legislative și s-a întrunit în 1914 de ședințe plenare.

Cu ocazia aniversării, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că datoria parlamentarilor, încredințată atunci când au fost aleși, este de a îmbunătăți viața oamenilor.

„Deputații sunt aleși de oameni ca să-i reprezinte. Oamenii ne-au dat încrederea pentru ca să le îmbunătățim viața. Ei vor să trăiască acasă așa cum văd că se trăiește în țările europene”, se menționează în mesajul transmis de șeful legislativului.

La rândul său, Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița, a subliniat că, în toți cei 32 de ani, angajații Secretariatului Parlamentului au fost alături de deputați și de cetățeni, prin activitatea desfășurată.

„Eforturile de modernizare a corpului de funcționari, în special în contextul acordării statutului de țară candidată pentru aderarea la UE, sunt importante pentru o instituție eficientă, transparentă și profesionistă. Noi succese instituției parlamentare, felicitări tuturor actualilor și foștilor angajați!”, se spune în mesajul Secretarului general al Parlamentului.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, republica unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.