VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Parlamentul Estoniei desemnează Rusia ”regim terorist” şi ”stat care sprijină terorismul”

Parlamentul Estoniei, cunoscut şi sub numele de Riigikogu, a desemnat marţi Rusia ”regim terorist” şi ”stat care sprijină terorismul” pentru războiul declanşat în Ucraina, relatează CNN.

”Sprijinind apelul Parlamentului Ucrainei către ţări şi organizaţii internaţionale, Riigikogu declară regimul rus regim terorist, iar Federaţia Rusă un stat care susţine terorismul, ale cărui acţiuni trebuie să fie confruntate împreună”, a spus preşedintele Parlamentului Estoniei într-un comunicat.

”Riigikogu solicită comunităţii internaţionale să adopte declaraţii similare”, a mai subliniat el.

De asemenea, el a mai spus că mercenarii Wagner ai Rusiei, precum şi forţele armate ale autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk, sunt considerate organizaţii teroriste, scrie news.ro. Ameninţările nucleare ale preşedintelui rus Vladimir Putin, ”au transformat Rusia în cel mai mare pericol pentru pace atât în Europa, cât şi în întreaga lume”, menţionează comunicatul.

De asemenea, Parlamentul Estoniei a condamnat războiul Rusiei şi ”anexarea ilegală a teritoriilor” din estul Ucrainei.

Comunicatul susţine că Rusia ar trebui să fie deposedată de locul său permanent în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

”Riigikogu solicită Uniunii Europene şi statelor membre NATO să sporească în mod decisiv ajutorul militar destinat Ucrainei. Acest lucru este necesar pentru a rezista agresiunii Federaţiei Ruse şi pentru a restabili suveranitatea Ucrainei pe teritoriul său, în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional”, potrivit comunicatului citat.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.