VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul a organizat consultări publice asupra proiectului de lege privind SIS

La Parlament a avut loc consultări publice asupra proiectului de lege privind Serviciul de Informații și Securitate (SIS). La evenimentul organizat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică au participat deputați, reprezentanți ai SIS, ai Procuraturii Anticorupție, ai Ministerului Apărării și ai societății civile. Discuțiile s-au axat pe normele din articolele care stabilesc atribuțiile Serviciului de Informații și Securitate și ale directorului instituției. Participanții s-au referit la fiecare articol în parte și au venit cu propuneri pentru definitivarea documentului.

Proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate a fost votat, în prima lectură, în plenul Parlamentului. Documentul are scopul de a asigura independența activității SIS, revizuirea mandatului conducerii instituției, concretizarea atribuțiilor etc. Totodată, în vederea asigurării independenței în activitatea Serviciului, în proiectul de lege au fost incluse principiile de care se conduce SIS în activitatea sa: independența, imparțialitatea, neutralitatea, continuitatea și consecvența. De asemenea, se propune reglementarea detaliată a atribuțiilor, obligațiilor și drepturilor Serviciului. În context, în document sunt stabilite categoriile de fapte, riscuri și amenințări ce prezintă un pericol deosebit pentru securitatea națională.

Proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate face parte dintr-un pachet de legi, care vizează activitatea SIS. De asemenea, deputații au mai votat, în prima lectură, proiectul de lege privind activitatea contrainformativă și activitatea informativă externă, precum și proiectul de lege pentru modificarea Legii privind statutul ofițerului de informații și securitate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.