VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Moscova nu renunță la parada militară de 9 mai: Cum comentează Peskov anularea evenimentelor de Ziua Victoriei în Belgorod și Kursk

Și în acest an, de 9 mai, când Rusia sărbătorește victoria împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la Moscova va avea loc o paradă militară. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, Moscova nu vede motive de a anula tradiționala paradă militară, subliniind că în prezent au loc pregătiri în acest sens.

Totodată, Peskov a comentat deciziile de anulare a paradelor militare în regiunile Belgorod și Kursk.

„Aceasta este hotărârea șefilor de regiuni. Ei iau astfel de decizii cu scopul de a asigura siguranța cetățenilor. Aceasta este principala și singura prioritate. În ceea ce privește parada principală, aceasta este pregătită, planificată”, a subliniat Peskov, potrivit unian.net.

Menționăm că guvernatorii regiunilor Kursk și Belgorod au anunțat că nu intenționează să organizeze o paradă a „Victoriei” pe 9 mai. Aceștia au subliniat că au luat această decizie din motive de securitate.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, a mai subliniat că Rusia nu vrea să provoace „inamicul” cu o mare acumulare de echipamente în centrul orașului.

Reamintim că și anul trecut autoritățile ruse au organizat o paradă grandioasă de 9 mai, însă la eveniment nu a avut loc o prezentare a aviației ruse.


Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.