VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parlamentul a aprobat legea care îi permite Guvernului să instituie funcțiile de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului

Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care are drept scop consolidarea capacităților autorităților publice de implementare a cerințelor pentru aderare la Uniunea Europeană.  

Potrivit unui comunicat remis presei, proiectul de lege prevede instituirea funcțiilor de secretar de stat și de secretar general adjunct al ministerului.

Autorii proiectului menționează că oportunitatea instituirii acestei funcții va fi la discreția fiecărui conducător, în funcție de volumul, complexitatea sarcinilor și gradul de implicare a ministerului în procesul de aderare.

De asemenea, se propune crearea Cabinetului secretarului general al Guvernului, în vederea exercitării în mod operativ a sarcinilor și atribuțiilor ce îi revin secretarului  general al Guvernului.

Un alt obiectiv al proiectului constituie fortificarea raporturilor dintre Cabinetul de miniștri și Parlament.

Funcția de secretar general adjunct al ministerului și cea de secretar de stat vor fi instituite odată cu publicarea noii legi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar cabinetul secretarului general al Guvernului – la 1 ianuarie 2023.

Autorii proiectului au îndemnat tinerii cu abilități, cu cunoștințe de limbi străine să se alăture eforturilor Guvernului de accelerare a procesului de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.