VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Părinții din satele mici vor primi o alocație lunară de 50 de euro, dacă decid să-și trimită copilul la o școală mai mare

Statul anunță o alocație de o mie de lei pentru părinții care vor decide să transfere copilul de la o școală frecventată de cel mult 50 de elevi la una mai mare. Decizia a fost aprobată de Guvern, anterior ministrul Educației anunțând că atât alocația lunară de 50 de euro pentru elevi, cât și procurarea a 70 de autobuze noi pentru transportarea copiilor sunt inițiative în cadrul proiectului autorităților privind crearea unei rețele de școli model în țară.  

Alocația de o mie de lei, stabilită azi, va fi acordată lunar pentru un termen de doi ani, de la data înscrierii elevului în noua școală. Proiectul urmează să fie lansat din 1 septembrie.

În prezent, în Republica Moldova există 102 școli cu un număr de elevi mai mic de 50. Autoritățile estimează că, în perioada septembrie-noiembrie 2024, 20% dintre elevi vor alege să meargă într-o altă instituție de învățământ. În acest sens, costul total pentru alocații va fi de trei milioane de lei. În anul 2025, 40% dintre elevi ar urma să fie transferați, costurile pentru alocații urmând să ajungă la 18 milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.