VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Parcursul european al R. Moldova și Ucrainei, discutat la Luxemburg de Dorin Recean și Olga Stefanishyna

Parcursul european comun pe care îl urmează Republica Moldova și Ucraina a fost discutat, astăzi, de prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei, Olha Stefanishyna. 

Cei doi oficiali s-au felicitat reciproc cu ocazia demarării procesului istoric de aderare la Uniunea Europeană. Oficialii au asigurat că vor depune eforturi ca să negocieze cele mai bune condiții de aderare, pentru binele cetățenilor.

Totodată, a fost accentuat faptul că fortificarea comunității europene este deosebit de importantă, având în vedere agresiunea rusească împotriva Ucrainei.

„Accelerarea apropierii de Uniunea Europeană a devenit un imperativ existențial pentru Republica Moldova și Ucraina, pentru ca să putem asigura securitatea frontierelor și a cetățenilor”, a spus Dorin Recean.

În cadrul discuției, oficialii au punctat realizările înregistrate de ambele țări în procesul de integrare europeană, de ajustare a cadrelor legislative naționale la cel european și de implementare a agendelor de reforme. Toate acestea au stat la baza evaluării pozitive a Comisiei Europene, precum și a deciziei ambasadorilor statelor membre UE de a aproba cadrele de negociere pentru Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, Dorin Recean și Olha Stefanishyna au convenit să continue dialogul constructiv și sprijinul reciproc pentru accederea în marea familie europeană, inclusiv prin valorificarea instrumentelor de asistență și de expertiză oferite de UE. Prin intermediul acestora, vor fi dezvoltate proiecte de infrastructură, de fortificare a frontierelor, precum și vor fi consolidate capacitățile instituționale ale structurilor ce lucrează pentru integrarea europeană a celor două state.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.