VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Până pe 1 octombrie, Energocom va trebui să aibă stocată o cantitate de 102,4 milioane de metri cubi de gaze

Întreprinderea „Energocom”, companie care deține licență pentru furnizarea gazelor naturale, urmează să fie desemnată în calitate de titular al obligației de stocare. Până pe 1 octombrie, compania va trebui să aibă stocată o cantitate de 102,4 milioane de metri cubi de gaze. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre publicat pentru consultări publice de către Ministerul Energiei, transmite IPN.

Ministerul face trimitere la noile prevederi legale care stipulează că Guvernul întreprinde măsurile necesare pentru a asigura utilizarea, până la 1 noiembrie al fiecărui an calendaristic, a capacității de stocare a gazelor naturale care să corespundă unui nivel de cel puțin 15% din consumul mediu anual, determinat pentru ultimii 5 ani calendaristici. Cantitatea ce corespunde unui nivel de 15% din consumul mediu anual de gaze naturale al consumatorilor finali din Republica Moldova este de 149,5 milioane de metri cubi.

„Energocom” urmează să întreprindă acțiunile necesare pentru a rezerva capacitatea în instalațiile de stocare și capacitatea de transport la punctele de interconectare transfrontaliere, precum și să încheie acorduri relevante cu operatorii sistemelor de transport, operatorii instalațiilor de stocare și/sau cu alți participanți la piața gazelor naturale din țările părți ale Comunității Energetice și/sau din statele membre ale Uniunii Europene în care există astfel de instalații de stocare.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.