VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pachetul de sprijin de 50 de mld. de euro pentru Ucraina, votat de Parlamentul UE

Parlamentul European a votat azi pentru acordarea noului pachet de sprijin pentru Ucraina de 50 de miliarde de euro, asupra căruia s-a convenit în data de 1 februarie.

Proiectul, care prevede alocări de fonduri pentru o perioadă de patru ani, a fost susținut de 536 de deputați UE, iar 40 au votat împotrivă. Prima tranșă, de 4,5 miliarde de euro, va fi acordată deja săptămâna viitoare.

Cele 27 de țări membre ale UE s-au înțeles în privința ajutorului multianual de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în cadrul unei reuniuni din 1 februarie, după o perioadă de tergiversări provocate de dreptul de veto invocat de Ungaria.

„Toți cei 27 de lideri au convenit asupra unui pachet suplimentar de sprijin de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina în cadrul bugetului UE. Acest lucru garantează o finanțare stabilă, pe termen lung și previzibilă pentru Ucraina. UE își asumă poziția de lider și responsabilitatea în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina; știm ce este în joc”, a declarat atunci președintele Consiliului European, Charles Michel.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.