VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Pacea, promovată prin artă: Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă de picturi, realizate de copii din R. Moldova și refugiați din Ucraina

Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă de picturi, realizate de copii din țara noastră și refugiați din Ucraina. Picturile sunt scoase la licitație, începând de marți, 1 noiembrie, iar banii acumulați vor fi redirecționați pentru gestionarea necesităților refugiaților, care se află în Republica Moldova.

Lucrările au fost realizate în cadrul unui atelier de pictură, la care au participat 26 de copii, fiind îndrumați de artistele plastice Elvira Cemortan-Voloșin, Aliona Lavrinenco și Viorica Gribincea. Pictate în culorile păcii, optimismului și speranței în bine, lucrările inedite ale copiilor au tras atenția deputaților și vor colora atmosfera din birourile lor.

Expoziția cu genericul „Arta în susținerea păcii” va fi deschisă pe parcursul săptămânii curente. Deputații și oaspeții care vin la Parlament vor putea să selecteze pictura care le place cel mai mult și să o ia, după ce lasă banii pentru ea în cutia de donație.

După lansarea licitației, copiii participanți la eveniment au făcut o excursie în Parlament, fiind ghidați de deputata Marina Morozova.

Atelierul de pictură a avut loc în cadrul proiectului „Construirea păcii prin reziliența femeilor, organizațiilor și a comunităților”, implementat de Centrul de Drept al Femeilor în parteneriat cu Coaliția Națională „Viața fără Violență”, cu susținerea UN Women și finanțat de Fondul Femeilor pentru Pace și Asistență Umanitară.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.