VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

PA anunță data la care ex-primarul capitalei Dorin Chirtoacă își va afla sentința în dosarul „parcărilor cu plată”

Procuratura Anticorupție (PA) informează că pe cauza penală de învinuire a fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, aflată pe rolul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a avut loc finalizarea dezbaterilor judiciare și ultimul cuvânt al inculpatului. Deliberarea și pronunțarea sentinței a fost stabilită pentru data de 22 decembrie 2022.

Cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017, învinuirea fiind formulată în faptul că, Dorin Chirtoacă, exercitând funcția de Primar General al municipiului Chișinău, a săvârșit prin participație în calitate de autor infracțiunea de trafic de influență, fiind semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria mun. Chișinău și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

De asemenea, Dorin Chirtoacă este învinuit de comiterea, prin participație în calitate de autor infracțiunea de corupere pasivă. Potrivit PA, în perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, Chirtoacă a avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare a parcărilor conform contractului de parteneriat public-privat nominalizat supra.

Totodată, în calitate de remunerație ilicită a reprezentat 26% din capitalul social al companiei care urma a fi desemnată cîștigătoare, în schimbul inițierii și ulterior susținerii proiectului, acestea urmând a fi partajate egal cu un alt participant.

Anterior, pe caz, prin Decizia din 30.01.2018 a Colegiului Penal Lărgit, a fost menținută sentința de condamnare a inculpatului Gamrețki Igor, fiind indicat că „Potrivit lucrărilor dosarului, se atestă că, acțiunile inculpatului Gamrețki Igor au fost încadrate în baza art. 326 al.(3) lit.a) CPRM, în cele din urmă fiind justificat condamnat pentru săvîrșirea infracțiunii de trafic de influență, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporții deosebit de mari.”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.