VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Organizația Medici fără Frontiere a denunțat o lovitură israeliană asupra unui birou din Fâșia Gaza

Organizaţia Medici fără Frontiere a denunţat azi „în termeni fermi” o lovitură israeliană asupra uneia dintre casele sale din sudul Fâşiei Gaza, care a ucis doi membri ai familiei unuia dintre angajaţii instituției. Armata israeliană a declarat că investighează incidentul.

Potrivit presei române, un tanc israelian a tras asupra unei clădiri care îi găzduieşte pe unii dintre angajaţii Organizației Medici fără Frontiere şi membri ai familiilor acestora în Al-Mawasi, în apropiere de Khan Younis, unde, în ultimele săptămâni, au avut loc lupte terestre, tiruri şi raiduri aeriene. În total, în timpul atacului în clădire se aflau 64 de persoane.

„Suntem şocaţi şi profund întristaţi de acest atac mortal. Astăzi, în Gaza, realitatea îngrozitoare este că niciun loc nu este sigur şi că promisiunile privind zonele sigure sunt goale, iar mecanismele de cruţare a clădirilor ineficiente”, a declarat Meinie Nicolai, directorul executiv al MSF, care se află în prezent într-o călătorie în Fâşia Gaza. Armata Israeliană, potrivit AFP, a declarat că a tras „în timpul operaţiunilor din Khan Yunis” asupra unei clădiri „identificate” ca adăpostind „activităţi teroriste”, dar că ulterior „informaţii au semnalat moartea a doi civili neimplicaţi” în aceste presupuse activităţi. „Armata israeliană regretă orice prejudiciu cauzat civililor şi face tot ce îi stă în putinţă pentru a opera cu precizie pe câmpul de luptă”, a adăugat armata, precizând că a început o „analiză” a incidentului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.