VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Adrian Dupu la Forumul Economic: între stat și sectorul privat trebuie să existe o colaborare bazată pe încredere

Este de datoria instituțiilor statului să asigure mediului de afaceri predictibilitate, pentru că nu poți vorbi despre o economie puternică, fără un sector privat bine consolidat. Și un sector privat bine consolidat înseamnă și încredere în autoritățile publice. Declarația aparține secretarului de stat de la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Adrian Dupu, la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău.

În mesajul secretarului de stat a fost subliniată nevoia unui mediu de afaceri bine consolidat, ca principal motor al unei economii puternice și dezvoltate.

Totodată, a fost evidențiat faptul că între instituțiile statului și sectorul privat trebuie să existe o colaborare bazată pe încredere, statul având obligația să asigure atât un cadru legislativ prielnic pentru desfășurarea afacerilor, cât și predictibilitate.

„Cele trei teme ale forumului, investiții, inovare și integrare europeană – sunt și obiectivele noastre, obiectivele României, ceea ce ne dorim noi pentru Republica Moldova. Este motivul pentru care sprijinim și suntem alături de tot ce înseamnă autorități publice, instituții ale statului, dar și mediul privat. Într-adevăr, credem că aceasta este soluția pentru parcursul Republicii Moldova”, a precizat Adrian Dupu.

Forumul Economic de la Chișinău este organizat în perioada 22-23 februarie sub auspiciile Familiei Regale a României.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.