VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ordinul lui Putin, în vigoare: Rușii anunță încetarea focului în Ucraina

Ordinul președintelui rus, Vladimir Putin, privind încetare a focului în Ucraina pentru 36 de ore a intrat în vigoare astăzi, ora 12:00, și va fi valabil până pe 7 ianuarie, ora 24:00.

Menționăm că în seara zilei de 5 ianuarie, serviciul de presă al Kremlinului a anunțat că Vladimir Putin a ordonat joi forţelor ruse să aplice un armistiţiu în Ucraina, la 6 şi 7 ianuarie, cu ocazia Crăciunului ortodox de rit vech ide încetare a focului în Ucraina până la Crăciun.

Mai devreme, Patriarhul Kirill a cerut un armistițiu în ajunul sărbătorii ortodoxe.

Acest lucru este necesar pentru ca credincioșii să poată participa la slujbe în Ajunul Crăciunului și în ziua Nașterii Domnului”, a precizat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse.

Mihail Podolyak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a calificat regimul de încetare a focului anunțat de Moscova drept „un truc banal” și a considerat că această decizie „nu are nici cea mai mică dorință” de a pune capăt conflictului din Ucraina, scrie RBC.

„Nu ar trebui să reacționați la inițiativele manipulatoare în mod deliberat ale conducerii ruse”, a declarat acesta.

Amintim că invazia rusă în Ucraina a început la data de 24 februarie 2022. Negocierile dintre Rusia și Ucraina pentru o înțelegere pașnică au continuat până la jumătatea lunii mai, după care au fost suspendate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.