VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Orașul Balaklia, Harkov, eliberat după șase luni de ocupație. Stegul rusesc, călcat în picioare

Orașul Balaklia, din regiunea Harkov, se află în prezent sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei, după șase luni de ocupație rusească.

Președintele Volodimir Zelenski a publicat un mesaj video din partea militarilor din orașul Balaklia eliberat.

„Domnule președinte, domnule comandant-șef, orașul Balaklia din regiunea Harkov a fost preluat sub control. Ordinul a fost îndeplinit. Forțele de ocupație rusești s-au retras. Meritul este al unității speciale a Direcției de Informații Kraken. Astăzi este 8 septembrie, ora 16:00″, spune un militar ucrainean în înregistrarea video publicată.

Acesta se află pe un acoperiș cu un steag al Federației Ruse sub picioare, iar în spatele său flutură steagul ucrainean.

„Totul este la locul său. Steagul Ucrainei în orașul ucrainean liber, sub cerul ucrainean liber! Vă mulțumim! Sunt mândru! Aveți grijă de voi! Pentru victorie!”, a scris Zelenski.

Trupele rusești au capturat Balaklia la începutul lunii martie. Potrivit administrației militare din regiunea Harkov, primarul Ivan Stolbovi a ales să coopereze cu Federația Rusă, iar apoi a părăsit orașul. Se pare că s-a mutat în Rusia.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.