VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Opt din 10 primării din țară au depus dosare la Programul „Satul European”, ediția 2024

Programul „Satul European”, ediția din acest an, a adunat 748 de dosare depuse de primăriile din R. Moldova. Rezultatele apelului arată, astfel, că opt din 10 primării au depus cereri pentru finanțarea proiectelor.

„Satul European, ediția 2024, se bucură de un succes și mai mare decât prima ediție, lucru demonstrat de toți primarii care au aplicat la acest apel. Avem depuse 748 de dosare ceea ce înseamnă că peste 80% din primării din toată țara au participat cu câte un proiect”, a declarat ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă.

Datele ministerului arată că 315 de proiecte, sau 42% din toate proiectele, cu un cost mediu de 7,6 mil. lei, au fost depuse pentru construirea sistemelor de alimentare cu apă și servicii de canalizare. Fiecare al cincilea proiect, cu un cost mediu de 4,1 mil. de lei, prevăd renovarea clădirilor publice, inclusiv măsuri de eficiență energetică. Proiectele de modernizare a infrastructurii sportive și de agrement dețin o cotă de 15%.  

De asemenea, 66 de proiecte, sau 9% din cele depuse, cu un cost mediu de 2,7 mil. lei, vor fi destinate pentru reabilitarea caselor de cultură sau monumentelor istorice, 59 de proiecte au fost depuse pentru instalarea sistemelor de iluminat public, iar alte 34 de dosare prevăd instalarea sistemelor de producere a energie din resurse regenerabile.

Ministerul Infrastructurii precizează că, până acum, prin Programele „Satul European”, ediția 2022, și „Satul European Expres”, ediția 2023, au fost finalizate peste 730 de proiecte din cele peste 900 selectate.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.