VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoarea în care era deținut

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a murit în închisoarea din regiunea de nord a Rusiei, Iamalo-Neneția. Informația a fost confirmată de Serviciul Federal al Penitenciarelor din Federația Rusă. Acum două zile, secretarul de presă al politicianului, Kira Iarmîș, a raportat că Navalnîi a fost trimis într-o celulă de pedeapsă pentru a 27-a oară din timpul detenției sale.

Potrivit Serviciului Penitenciarelor, citat de RIA Novosti, Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare în închisoarea, pierzându-și aproape imediat cunoștința.

„Imediat au sosit lucrătorii medicali ai instituției, iar o echipă de ambulanță a fost chemată”, au declarat reprezentanții ruși.

Au fost efectuate toate măsurile de reanimare necesare, fără a se înregistra însă vreun rezultat pozitiv. Medicii de urgență au constatat decesul deținutului.

Un comentariu scurt în urma anunțului despre moartea lui Navalnîi a făcut și purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

„În conformitate cu regulamentele în vigoare, au loc verificările și analizele de rigoare. Nu este nevoie de indicații suplimentare, pentru că, în acest sens, există norme stabilite de care țin cont cei responsabili. Nu cunosc motivele decesului”, a declarat Dmitri Peskov.  

Echipa lui Navalnîi nu are, până acum, confirmări despre moartea opozantului rus.

„Serviciul Federal al Penitenciarelor din regiunea Iamalia-Neneția a distribuit știrea despre moartea lui Aleksei Navalnîi în IK-3. Noi nu avem nicio confirmare până în acest moment. Avocatul lui Aleksei zboară acum către Harp. Odată ce vom avea informații, le vom comunica”, au declarat membrii echipei lui Navalnîi.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.