VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Opozantul rus Aleksandr Nevzorov: Adunarea din 21 mai a fost un miting grandios prin care s-a dat o palmă Rusiei

Opozantul și jurnalistul rus Aleksandr Nevzorov a fost impresionat de numărul mare de moldoveni care duminică au participat la Adunarea Națională ”Moldova Europeană”. Disidentul și scriitorul a publicat pe o rețea socială câteva poze de la eveniment și a scris că, prin această prezență masivă a oamenilor în piață, „care a șocat-o până și pe Maia Sandu”, Rusia a primit o palmă usturătoare pe obraz din partea moldovenilor, transmite ziua.md cu referire la presa rusă.

„Foarte puternică și cu adevărat impresionantă a fost manifestația din Chișinău. Maia Sandu i-a îndemnat să-și „arate fața” pe toți cei care înțeleg necesitatea de a rupe orice relații cu Rusia. A ieșit ceva atât de impresionat, încât însăși Maia Sandu, dar și poliția au fost șocați să vadă o „revărsare atât de mare” de fețe, cu drapele și simboluri, care arătau ca un blestem la adresa Rusiei. Inițial, evenimentul a fost gândit ca o replică la provocările palide, dar răutăcioase ale taberei proruse, dar a ieșit ceva record, atât ca amploare, cât și ca mesaj”, a scris Aleksandr Nevzorov.

Jurnalistul și scriitorul Aleksandr Nevzorov, în vârstă de 64 de ani, a părăsit Rusia în primăvara anului 2022, după declanșarea războiului în Rusia. În țara sa natală, disidentul este declarat ”agent străin” și pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ”răspândirea informațiilor false despre operațiunea militară specială din Ucraina”. Deja de un an, disidentul este dat în căutare internațională de autoritățile de la Moscova. Nevzorov a fost deputat în Duma de Stat timp de 14 ani, între 1993 și 2007, iar în 2012 a fost chiar inclus în lista persoanelor de încredere ale liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.