VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Egipt și România, în topul destinațiilor turiștilor moldoveni

Agențiile de turism din Republica Moldova au înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un flux de 44,5 mii de turiști, dintre care 64% la sută reprezintă cifra moldovenilor care au ales să meargă să se odihnească în străinătate.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, în lunile ianuarie, februarie și martie, peste 28 de mii de moldoveni au apelat la serviciile agențiilor de turism pentru a merge peste hotare. Cifra este cu 74 la sută mai mare decât în primul trimestru al anului 2022. Cei mai mulți, 35%, au ales să se odihnească în Egipt, iar 28 la sută au preferat obiectivele din România. Pe locul al treilea se află Turcia, urmată de Bulgaria și Cehia.

În primul trimestru al acestui an, numărul turiștilor și excursioniștilor străini care au ales să ne viziteze țara a fost de 5100, în creștere cu 58%. Cei mai mulți vizitatori au fost din România, Ucraina, Italia, SUA și Israel.

Pe de altă parte, turismul intern a înregistrat o descreștere în perioada ianuarie-martie. Cifra moldovenilor care au ales să viziteze atracțiile, muzeele, pensiunile și alte locuri pitorești din Republica Moldova a fost de 11 mii, cu 39 la sută mai puțini decât în primul trimestru al anului trecut.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.