VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Operațiunile aeroportuare vor trece sub controlul statului până la 1 mai

Aeroportul Internațional Chișinău deja se află în proprietatea statului. Până pe1 mai, sub controlul statului urmează să fie transferate operațiunile aeroportuare.

Precizările au fost făcute de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul unor declarații de presă în urma unei vizite de lucru la Drochia.

„Noi acum transferăm operațiunile aeroportuare sub controlul statului. Sunt niște proceduri tehnice, acreditări de securitate, care necesită timp și ele trebuie să sfârșească până la 1 maiˮ, a spus premierul, potrivit IPN.

Operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

Dar compania a fost acuzată că nu-și onorează obligațiile contractuale și nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.

În noiembrie anului trecut, Sergiu Litvinenco, pe atunci ministru al justiției, a anunțat despre revenirea Aeroportului Internațional Chișinău în gestiunea statului, făcând trimitere la decizia Curții de Apel Chișinău. 

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.