VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ONU: În războiul din Ucraina au fost ucişi sau răniţi circa 18.000 de civili

Numărul victimelor civile confirmate în Ucraina se apropie de 18.000, potrivit cifrelor publicate de Naţiunile Unite şi citate la 28 decembrie de DPA. Potrivit datelor prezentate, de la începutul invaziei declanşată acum 10 luni de Rusia împotriva vecinului său, au fost uciși 429 de copii.

Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a subliniat că bilanţul actual pentru ucraineni este „considerabil mai mare”, dar că obţinerea de date fiabile din zonele din prima linie este dificilă, scrie Agerpres.

Din 24 februarie, când Moscova şi-a lansat invazia la scară largă, până în 26 decembrie, au fost înregistrate 17.831 de victime civile în ţară: 6.884 de morţi şi 10.947 de răniţi.

Printre cei ucişi se numără 429 de copii, a declarat agenţia ONU într-un comunicat difuzat marţi.

„Majoritatea victimelor civile înregistrate s-au înregistrat ca urmare a folosirii de armament exploziv cu efecte pe o suprafaţă largă, inclusiv bombardamente ale artileriei grele, sisteme multiple de lansare de rachete, lovituri de rachete şi raiduri aeriene”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, zona cea mai afectată a fost Donbas, care cuprinde regiunile estice Doneţk şi Lugansk, anexate ilegal de Rusia.

Forţele ruse au bombardat fără discernământ zone populate, ucigând civili şi distrugând intenționat infrastructuri civile, a declarat anterior ONU. În ultimele luni, Moscova a vizat constant infrastructura de energie şi apă. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.