VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Onoare pentru Liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală, una dintre cele mai vechi instituții educaționale

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Liceul român-francez „Gheorghe Asachi” organizează, în perioada 15-25 martie 2024, expoziția „Instituția Publică Liceul Teoretic Gheorghe Asachi – File de Istorie 1864 – 2024”. Evenimentul va marca cei 160 de ani ai Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” și va pune în valoare patrimoniul istoric și cultural al orașului Chișinău.

Expoziția va oferi publicului o perspectivă unică asupra istoriei Instituției Publice Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” și a comunității în care aceasta s-a dezvoltat, dezvăluind contribuția acestui locaș de învățământ la conservarea și promovarea moștenirii istorice și a rolului asumat de susținător-cheie în valorificarea epocilor trecute și în educarea generațiilor actuale și viitoare.

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău este o comoară istorică și cultural – cea mai veche școală dintre Prut și Nistru, care a traversat diverse regimuri politice, păstrându-și identitatea și promovând cele mai înalte standarde educaționale și culturale. Sediul vechi în care funcționează liceul – o adevărată mărturie a trecutului bogat și divers al Basarabiei – este declarat monument arhitectural și istoric și inclus în Registrul Monumentelor Istorice din Republica Moldova. De-a lungul timpului, instituția a fost martor și, de multe ori participant activ, la transformările majore din istoria Basarabiei, adaptându-și metodele de predare și misiunea educativă pentru a răspunde provocărilor timpului și dezideratelor mișcării de eliberare națională. Instituția și-a consolidat reputația ca centru de excelență în educație, devenind un nume de rezonanță în cadrul comunității locale și naționale. Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău reprezintă una dintre instituțiile emblematice ale educației și culturii române, reflectând nu doar evoluția învățământului, ci și istoria și tradițiile care au definit această comunitate în decursul de peste un secol și jumătate.

Vernisajul va avea loc vineri, 15 martie 2024, ora 13.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.