VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O nouă licitație pentru spațiile comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău

Aeroportul Internațional Chișinău inițiază o altă licitație pentru locațiunea spațiilor comerciale pe un termen de trei ani destinate alimentației publice și comerțului specializat, după ce primul concurs a fost compromisă.

„Bunurile, proprietate a statului, vor fi expuse la licitație conform prevederilor Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136/2009 și a Regulamentului cu privire la modul de dare în locațiune a activelor neutilizate aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483/2008”, se menționează într-un anunț publicat pe pagina Facebook a Agenției Proprietății Publice, citat de anticoruptie.md

Perioada de depunere a ofertelor, precizează sursa citată, este 11-25 martie 2024. Ulterior, perioada de examinare a cererilor și a actelor confirmative depuse (determinarea/confirmarea eligibilității participanților) va fi 26-28 martie curent, iar licitația propriu-zisă va avea loc pe 29 martie.

Pe 20 februarie 2024, Agenția Proprietății Publice a anunțat relansarea licitației publice pentru selectarea unui locatar pentru spațiile comerciale, cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterilă din incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

Anunțul a venit după ce, la prima licitație cu strigare organizată de Guvern, au participat doar două companii – Lagardere și Le Bridge. Șeful Agenției Proprietății Publice, Roman Cojuhari, a spus că prima licitație nu a asigurat o „concurență suficientă”. Totodată, anularea concursului a coincis și cu un scandal din presă și spațiul public, în care ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, era declarat drept protector al companiei din Franța ”Lagardere”. În replică, Andrei Spînu, a spus că licitația a fost „sabotată” de oligarhul fugar Ilan Șor.

„Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termene cât mai restrânse. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă”, a declarat demnitarul.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.