VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oleg Serebrian, întrevedere cu oficiali din Ucraina: Dosarul transnistrean, pe agenda discuției

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, E.S. Paun Rohovei și ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, E.S. Marko Șevcenko.

Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au trecut în revistă dinamica actuală a dialogului Chișinău-Tiraspol, au efectuate un schimb de opinii pe marginea acțiunilor ulterioare ce se impun a fi coordonate, precum și au relevat necesitatea impulsionării politicilor de reintegrare prin prisma oportunităților oferite de statutul de țări candidate la aderarea la Uniunea Europeană.

A fost accentuat angajamentul comun de a consolida dialogul și coordonările pe aspecte privitoare la dosarul transnistrean în vederea menținerii unei atmosfere de securitate, soluționării celor mai stringente probleme ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului și generării terenului favorabil pentru realizarea dezideratului strategic de reîntregire a țării. Vicepremierul pentru reintegrare a reiterat disponibilitatea Chișinăului de a convoca în semestrul II 2024 o nouă reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene pentru cooperare comercial-economică”, se arată în comunicat.

Ambasadorul cu misiuni speciale al Ucrainei a reconfirmat sprijinul ferm pentru atingerea unei reglementări finale a conflictului transnistrean, în frontierele internațional recunoscute ale țării, precum și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat Ucrainei de către autoritățile de la Chișinău.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.