VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Două trenuri s-au ciocnit în India: Cel puțin 13 morți și zeci de răniți

Un tren de marfă a ciocnit luni din spate un tren de pasageri în statul indian Bengalul de Vest, accidentul provocând cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi, au anunţat autorităţile locale.

Echipele de salvare acţionau la faţa locului pentru a scoate eventuali pasageri blocaţi. Mass-media au prezentat imagini ale carambolului, cu containerele din trenul de marfă împrăştiate pe şine şi un vagon aproape vertical în aer.

Trenul de marfă a lovit trenul Kanchanjunga Express, care se îndrepta spre Kolkata (Calcutta), capitala Bengalului de Vest, dinspre statul nord-estic Agartala, provocând ieşirea de pe şine a trei vagoane ale trenului de pasageri, scrie digi24.ro.

India, care are una dintre cele mai extinse reţele feroviare din lume, a înregistrat în istoria sa un număr mare de accidente feroviare mortale. Aproape 300 de persoane au murit în urmă cu un an în cel mai grav accident feroviar din India din ultimele două decenii, o coliziune între trei trenuri produsă în statul Odisha, cauzată de o defecţiune la un semnal.

Accidentul cu cele mai multe victime din istoria ţării a avut loc la 6 iunie 1981, când şapte vagoane ale unui tren care traversa un pod în statul Bihar, în estul ţării, au căzut în râul Bagmati, provocând moartea a circa 1.000 de persoane, potrivit AFP.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.