VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Olaf Scholz intenţionează să discute curând cu Vladimir Putin

Cancelarul federal german Olaf Scholz a declarat că intenţionează să discute curând cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a-l îndemna să-și retragă trupele Rusiei din Ucraina, informează Reuters.

Scholz a menţionat că a discutat cu Vladimir Putin la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a ordonat, în urmă cu 15 luni, declanşarea invaziei asupra Ucrainei.

În cadrul unui Congres al Bisericii Protestante Germane, în oraşul Nürnberg in sudul Germaniei Sholz a declarat că „Intenţionez să fac din nou acest lucru curând”.

O condiţie prealabilă pentru o “pace corectă” este ca Rusia să-şi retragă trupele, a continuat Olaf Scholz. “Acest lucru trebuie să fie înţeles”, a subliniat el.

Îndemnuri ocazionale la “negocieri” au putut fi auzite din audienţă.

“Negocierile sunt ok. Problema este cine negociază cu cine şi în legătură cu ce”, a răspuns Scholz la aceste îndemnuri.

Cancelarul federal german a subliniat mai demult principiile poziţiei pe care Berlinul o are faţă de războiul declanşat de Rusia în Ucraina şi a declarat că trebuie să se prevină escaladarea conflictului.

“Este corect să acţionăm în mod coordonat în tot cea ce facem. Să analizăm fiecare pas şi să nu mergem singuri. Respectăm acest principiu de la bun început”, a spus cancelarul federal german.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat agenției de presă TASS că nu sunt planificate discuții cu Scholz în programul lui Putin.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.