VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

FOTO/ Poliția de frontieră serbează 31 de ani de la înființare. Mesajul președintei Maia Sandu

Poliția de Frontieră marchează, astăzi, 31 de ani de la înființare. Cei care asigură securitatea hotarelor R. Moldova au fost felicitați de către conducerea țării, iar mai buni au fost decorați cu medalii și diplome de merit.

La sediul central al Poliției de Frontieră din mun. Chișinău a avut loc ceremonia festivă dedicată zilei profesionale. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Președintei Republicii Moldova Maia Sandu, ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco, șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, partenerilor externi, polițiștilor de frontieră și alți invitați.

Președinta Maia Sandu a subliniat importanța polițiștilor de frontieră în protejarea securității statului, mai ales că ei sunt filtrul și prima linie de apărare în acest sens.

„Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, din februarie 2022 și până astăzi, peste 1 milion de cetățeni ucraineni au traversat hotarele Republicii Moldova. Voi ați fost primii care i-ați întâlnit pe acești oamenii care fugeau din calea războiului, voi ați fost cei care i-ați ghidat, i-ați încurajat, i-ați îndrumat și le-ați arătat că țara noastră îi primește cu brațele deschise și îi va ajuta.

Acest flux de oameni, unul fără precedent pentru Republica Moldova, a putut fi gestionat doar datorită profesionalismului și dedicației dumneavoastră. Punctele noastre de trecere a frontierei au devenit centre pentru refugiați și ați fost printre primii care ne-au adus numele de „țară mică cu inimă mare”. Inclusiv datorită fiecăruia dintre dumneavoastră, am fost apreciați în întreaga lume pentru bună pregătire, pentru curaj, solidaritate și omenie”, a menționat șefa statului.

Șefa statului a mulțumit pentru implicarea polițiștilor în organizarea Summitului CPE: „Datorită vouă, zeci de oficiali străini, sute de jurnaliști au văzut că în țara noastră se pot simți în siguranță. Prin buna noastră organizare am arătat întregului continent european că Moldova are polițiști de frontieră care știu să-și exercite meseria cu vigilență și profesionalism”.  

De asemenea, Maia Sandu a mulțumit în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru serviciul, devotamentul, perseverența și sacrificiile pe care le fac polițiștii de frontieră în fiecare zi, astfel ca cetățenii Republicii Moldova, să se simtă în siguranță la noi acasă. 

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu și rezultate foarte bune demonstrate în diferite misiuni, unii polițiști de frontieră au primit distincții de Stat, MAI și IGPF.

Lungimea totală a frontierei de stat este de 1906 kilometri, dintre care 955 de kilometri – terestră, iar 951 de kilometri – acvatică.

În prezent, în cadrul Poliției de Frontieră activează în jur de 3000 de angajați.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.