VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ofițerii SPPS vor putea aplica sancțiunile de eliminare din sala plenară a deputaților

Ofițerii Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) vor putea asigura aplicarea sancțiunilor pentru aleșii poporului. Modificările operate în Regulamentul Parlamentului au fost publicate în Monitorul Oficial și au intrat în vigoare, transmite Moldpres.

Anterior Articolul 133 din Regulamentul Parlamentului stabilea că executarea sancțiunilor de eliminare din sala de la ședințe și de interzicere a participării la ședințele plenare pe o durată de până la 10 ședințe se asigură de către colaboratorii serviciului special al Parlamentului în baza unui regulament aprobat prin lege. În cadrul legislativului nu este constituit un asemenea serviciu, ceea ce a dus la neaplicarea acestor norme.

În urma modificărilor, cuvintele „colaboratorii serviciului special al Parlamentului în baza unui regulament aprobat prin lege”, „serviciul special al Parlamentului” și „colaboratorului serviciului special al Parlamentului” se vor interpreta ca referindu-se la ofițerii de protecție ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

La finele săptămânii trecute, șapte deputați au fost sancționați, fiind interzisă participarea lor la următoarele cinci ședințe plenare ale Parlamentului. Este vorba despre parlamentarii Vasile Bolea, Vadim Fotescu, Denis Ulanov, Irina Lozovan, Marina Tauber, Reghina Apostolova și Alexandr Nesterovschi. Sancțiunea a fost aplicată la propunerea Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, după ce deputații vizați au blocat tribuna Legislativului și au împiedicat desfășurarea ședinței plenare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.