VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficiali UE, despre o posibilă aderarea a Moldovei fără regiunea transnistreană

Uniunea Europeană poate lua în considerare posibilitatea de a accepta parțial Republica Moldova și Georgia, fără a include teritoriile necontrolate din aceste state. Este vorba de regiunea transnistreană, Abhazia și Osetia de Sud. Despre acest lucru a vorbit reprezentantul oficial al Serviciului European de Acțiune Externă al Uniunii Europene, Peter Stano.

„Viitorul european al Georgiei și Moldovei nu poate fi ținut ostatic de conflicte. Acest lucru a fost confirmat la cel mai înalt nivel politic al UE. Continuăm să sprijinim ferm integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei și a Moldovei”, a declarat Stano pentru Izvestia, citat de ziua.md.

În timpul unei conferințe de presă ce a avut loc la Kiev pe 21 noiembrie, în prezența lui Vladimir Zelenski și Charles Michel, Maia Sandu a subliniat că, în cazul în care Republica Moldova nu va reuși să adere la Uniunea Europeană din cauza conflictului transnistrean nerezolvat, atunci „Putin va avea drept de veto în Moldova”. Aceste afirmații au fost exprimate de către președinta Republicii Moldova.

Întrebată cum va putea adera R. Moldova la UE în condițiile în care diferendul transnistrean nu a fost soluționat, Sandu a menționat că „ar fi greșit să spunem că, atâta timp cât conflictul nu este rezolvat, noi nu putem face parte din Uniunea Europeană”.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.