VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Turul II al alegerilor locale generale va avea loc pe 19 noiembrie 2023

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit data de 19 noiembrie 2023 pentru desfășurarea turului II al alegerilor locale generale în 273 localități din țară.

Hotărârea CEC vine în contextul în care, din primul tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023, niciun candidat pentru funcția de primar în aceste localități nu a întrunit mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare.

Înscrierea în buletinul de vot a celor doi candidați se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin.

Potrivit CEC, votarea în cel de-al doilea tur se va efectua în baza acelorași liste electorale utilizate la primul tur și în conformitate cu hotărârea CEC nr. 1538/2023 cu privire la condițiile speciale pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Plafonul maxim al mijloacelor financiare ce pot fi transferate sau utilizate în campania electorală a turului doi al alegerilor locale generale pentru funcția de primar în aceste circumscripții electorale nu va depăși plafonul stabilit prin hotărârea Comisiei nr. 1219/2023, în care se includ cheltuielile deja raportate pentru primul tur. La fel, concurenții electorali vor prezenta în termenele indicate anterior rapoartele privind veniturile acumulate şi cheltuielile efectuate în campania electorală. Partidele vor prezenta raportul Comisiei Electorale Centrale, iar candidații independenți consiliilor electorale de circumscripție.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.