VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Deputații se convoacă joi în ședință plenară: Opt proiecte de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE, pe ordinea de zi

Deputații se întrunesc în ședință joi, 9 noiembrie. Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe proiecte de lege.

Potrivit Biroului Permanent, parlamentarii vor dezbate opt proiecte de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE, printre care: modificări la Legea cu privire la gazele naturale și la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile; proiectul de lege privind protecția secretelor comerciale; modificări în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe; proiectul de lege privind măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor; proiectul de lege privind controalele oficiale în domeniul agroalimentar. Parlamentarii vor mai examina în prima lectură proiectul Codului funciar, proiectul de lege privind drepturile copilului, precum și modificări ale unor legi pentru a le aduce în concordanță cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția.

Parlamentul urmează să examineze în ședința plenară de mâine ratificarea a cinci acorduri încheiate între Republica Moldova și Uniunea Europeană, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare au mai fost incluse o serie de inițiative legislative pe care deputații le vor examina în lectura a doua. Printre acestea se regăsesc pachetul de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal; proiectul care vizează prezentarea de către unele entități a informațiilor privind impozitul pe venit; proiectul de stimulare a utilizării serviciilor electronice; proiectul care prevede că mamele neangajate care îngrijesc de copii de până la doi ani vor fi asigurate de stat etc. De asemenea, parlamentarii urmează să adopte proiectul care prevede că participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl să beneficieze de locuințe gratuite, precum și proiectul de modificare a Legii cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului.

Agenda ședinței plenare de mâine include și proiectul de hotărâre privind desemnarea unui membru în Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.