VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: În luna septembrie R. Moldova va cumpăra gaz cu 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi

Republica Moldova va cumpăra în luna septembrie gaze naturale de la gigantul rus Gazprom cu un preț de 1.882,78 dolari pentru mia de metri cubi.

Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare președintele Moldovagaz, Vadim Ceban.

”Prețul de achiziție al gazelor naturale furnizate Republicii Moldova în luna septembrie se va ridica la 1.882,78 dolari SUA per mia de metri cubi pentru SA „Moldovagaz””, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Reamintim că în luna iunie, Republica Moldova a achitat aproximativ 880 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze naturale, iar în luna august 1458,5 dolari pentru mia de metri cubi.

Totodată subliniem că furnizorul de gaz a solicitat creșterea prețului la gaz cu 63% pentru consumatorii casnici, ca urmare a creșterii semnificative a prețului de cumpărare a gazelor naturale. 

Astfel, ANRE a stabilit că de la 1 august un metru cub de gaze va costa aproximativ 23 de lei.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.