VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Nicu Popescu s-a întâlnit la Praga cu Hadja Lahbib: Au semnat un Acord bilateral

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, s-a întâlnit la Praga cu Hadja Lahbib, ministra afacerilor externe, europene și comerțului exterior a Belgiei.

În cadrul întrevederii, oficialii au semnat un Acord bilateral, care facilitează exercitarea activităților remunerate de către membrii familiei diplomaților din Belgia și R. Moldova.

Pe o rețea de socializare, Nicu Popescu anunță că a discutat cu Hadja Lahbib despre următorii pași în parcursul european al R. Moldova în mai multe domenii: reforma justiției și combaterea corupției, funcționarea legilor, eliminarea influențelor oligarhice asupra sistemului economic, politic și în mass-media, îmbunătățirea legislației electorale precum și reforma administrației publice.

”Am semnat în cadrul întrevederii un Acord bilateral, care facilitează exercitarea activităților remunerate de către membrii familiei diplomaților din țările noastre.

De asemenea, ne dorim să extindem investițiile belgiene în țara noastră și considerăm că avem un bun potențial de creștere în acest sens cu cele peste 150 de companii cu capital belgian care activează deja în prezent în țara noastră”, a scris Popescu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că ieri, ministrul Afacerilor Externe a participat la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din Uniunea Europeană în formatul Gymnich găzduită de către ministrul ceh al afacerilor externe Jan Lipavský, în contextul deținerii președinției în cadrul Consiliului Uniunii Europene, fiind invitat împreună cu omologii mei din Ucraina și Georgia.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.