Cetățenii care s-au înregistrat pe platforma compensatii.gov.md își pot deja afla gradul de vulnerabilitate energetică, accesând site-ul și verificându-și cabinetul personal. Astfel, dacă cererea de compensații a fost acceptată, cei înscriși pot observa în dreapta o flacără de o anumită culoare și cu o literă, care indică gradul de vulnerabilitate.
Cei care nu vor fi de acord cu gradul de vulnerabilitate vor putea depune o contestație.
„Dacă solicitantul nu este de acord cu categoria, poate scrie o cerere motivată la Ministerul Muncii și noi vom analiza aceste cazuri, vom vedea ce s-a întâmplat, caz după caz și dacă sunt necesare intervenții din partea noastră”, a declarat pentru TV8, secretara de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Corina Ajder.
Menționăm că în acest an, familiile care au ca principală sursă de încălzire lemnele sau cărbunele vor primi o plată monetară de 800 de lei, cu 100 de lei mai mult ca anul trecut. Pentru a beneficia de această plată, beneficiarii trebuie să completeze cererea online sau la asistentul social, indicând că sursa principală de încălzire sunt combustibilii solizi.
Compensații vor fi alocate pentru 7 categorii de vulnerabilitate energetică, în acest an fiind adăugate două noi categorii, primară și extremă.