VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Obiceiuri și tradiții ale comunități etnice din R. Moldova pot fi admirate în Grădina Publică „Stefan cel Mare și Sfânt”

Cele mai frumoase obiceiuri și tradiții ale comunități etnice din Republica Moldova pot fi admirate, astazi, în Grădina Publică Stefan cel Mare din Chișinău, care se transformă într-o zonă multiculturală plină de culoare, sunet și arome, cu ocazia celei de-a 21-a ediții a Festivalului republican al etniilor. Startul a fost dat ieri în sudul țării, la Taraclia.

Evenimentul este organizat după o pauză de doi ani, din cauza restricțiilor anti-Covid, spune la Vocea Basarabiei, Vera Petuhov, director general adjunct al Agenției Relații Interetnice. Festivalul este organizat pentru a ne cunoaște mai bine și ne va ajuta să fim mai toleranți unul față de altul.

Pentru prima dată la Festivalul Etniilor de la Chișinău vor participa 16 formațiuni artistice ale minorităților naționale.Printre etniile reprezentate este vorba de: ucraineni, polonezi, georgieni, bulgari, găgăuzi, evrei, lituanieni, beloruși, ruși, greci, nemți, refugiați afro-asiatci, rromi.

În total, la eveniment vor fi prezente 40 de organizații etno-culturale care vor reprezenta 43 de etnii. Pentru Prima dată raionul Taraclia va prezenta o curte tradițională bulgară. De asemenea,va fi și o culrte tradițională găgăuză.

Autor

  • Ursu Valentina

    Moderatoarea emisiunii „Puncte de Reflecție”, dar și autoarea emisiunii „La firul ierbii”. A activat la Radio Europa Liberă din 2004 până în 2022. Anterior a muncit 17 ani la Radio Moldova. I s-a conferit Ordinul Republicii în 2009. Deținătoare a Medaliei „Om Emerit" din 1994. A scris în 1993 cartea „Râul de sânge", în care a inclus reportajele pe care le-a realizat în timpul conflictului armat de la Nistru (1992). Se regăsește printre cele 99 de femei ale Moldovei 2013. Omul Anului (2014) și (2021). Iar în 2014, președintele României i-a acordat Ordinul Național „Pentru Merit” - în grad de Comandor. A fost desemnată de cinci ori câștigătoarea Topului Jurnaliștii Anului.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.