VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oazu Nantoi: Putin are drept scop reconstituirea Imperiului Rus, începând cu Ucraina

Vladimir Putin demult este obsedat de ideea că destrămarea URSS-ului a fost cea mai mare tragedie a secolului XX și și-a propus drept scop reconstituirea Imperiului Rus, începând cu Ucraina. Declarația a fost făcută de Oazu Nantoi, deputat PAS, reprezentantul Comisiei parlamentare pentru securitatea națională în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție”.

Potrivit deputatului, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și nu numai, are drept scop genocidul poporului ucrainean și lichidarea statului ucrainean, iar acest fapt este scris în articolul „Cum Rusia trebuie să procedeze cu Ucraina”, publicat pe site-ul agenției ruse de stat „RIA Novosti”.

„Și eu pot să spun că cu mulți ani în urmă era evident că pentru regimul Putin existența statului ucrainean este inadmisibilă. Deci, el demult este obsedat de această paranoică idee, că destrămarea URSS-ului a fost cea mai mare tragedie a secolului XX și și-a propus drept scop reconstituirea Imperiului Rus, începând cu Ucraina. Occidentul a trecut cu nepăsare peste agresiunea Rusiei împotriva Georgiei, Occidentul a introdus sancțiuni simbolice și a dat din degețel după anexarea Crimeii și, iată, vedem astăzi această agresiune împotriva Ucrainei și nu numai, care își propune drept scop genocidul poporului ucrainean – eu nu exagerez – și lichidarea statului ucrainean. Cine nu mă crede, n-are decât să citească pe site-ul agenției oficiale RIA Novosti din 3 aprilie articolul „Cum Rusia trebuie să procedeze cu Ucraina”. Acel articol eu îl numesc „manifestul fascismului rusesc”, a declarat Oazu Nantoi.

Deputatul a mai spus că Federația Rusă a lansat un război informațional și aruncă teorii provocatoare cum că Ucraina este un stat artificial, fiecare trebuie să-și ia bucățica lui și să rămână Ucraina Istorică.

„Din partea Federației Ruse se urmărește acum, la modul cel mai serios, un război informațional și Uniunea Europeană este preocupată de problema contracarării războiului informațional lansat de Federația Rusă. Acesta e principiul divide et impera, (desparte și guvernează), deci provocării fisurilor, disensiunilor. De aceea și sunt astfel de lideri politicieni cum este Orban sau alții, și de aceea Federația Rusă sigur că aruncă aceste teorii provocatoare cum că Ucraina este un stat artificial, fiecare trebuie să-și ia bucățica lui și să rămână Ucraina Istorică. Dacă să mergem după logica aceasta, apoi și în regiunea Kaliningrad s-ar putea de organizat un referendum, nemaivorbind de Insulele Kurile”

Nantoi susține că Putin, în demența sa, a deschis „cutia Pandorei” și nu-și dă seama că a creat niște probleme fundamentale pentru viitorul statului rus.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.