VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oamenii lui Șor, excluși din Comisia juridică a Parlamentului

Deputații afiliați lui Ilan Șor, Alexandr Suhodolschi și Denis Ulanov, au fost excluși din Comisia juridică, numiri și imunități. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost votat astăzi de 69 de parlamentari.

Potrivit hotărârii, componența numerică a Comisiei juridice, numiri și imunități a fost redusă de la 11 la 10. Iar Comisia drepturile omului și relații interetnice va fi constituită din șapte membri, nu șase, câți erau până în prezent.

Astfel, din Comisia juridică, numiri și imunități a fost exclus deputatul neafiliat Alexandr Suhodolski, iar deputatul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Corneliu Furculiță a fost inclus în această Comisie, iar deputatul Denis Ulanov a fost inclus în componența Comisiei drepturile omului și relații interetnice.

Totodată, deputatul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Chiril Tatarlî a fost numit vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară, iar Alexandr Suhodolski a fost inclus în calitate de membru al aceleiași comisii.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, componența nominală a comisiilor permanente se stabilește în baza reprezentării proporționale a fracțiunilor parlamentare, iar membrii acestora sunt numiți de legislativ, cu votul majorității deputaților aleși.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.