VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

O universitate din R. Moldova, în topul celor mai bune din lume

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a fost inclusă printre cele mai bune universități din lume în luna iunie curent conform prestigiosului clasament RUR World University Rankings.

Potrivit unui comunicat emis de conducerea UTM, instituția s-a clasat pe locul 921, obținând un scor de 34.551, în urma evaluării dintr-un total de peste 1.200 de instituții de învățământ superior de top din lume. Universitățile incluse în clasamentul RUR au fost evaluate în funcție de 20 de indicatori.

Indicatorii fiecărui domeniu includ pregătirea și reputația internațională a cadrelor didactice, numărul de citări ale publicațiilor personalului didactic și de cercetare, reputația internațională a cercetărilor realizate în universități, numărul de studenți și de membri ai personalului administrativ care beneficiază de stagii internaționale, precum și veniturile instituționale pentru personalul academic sau pentru studenți.

Astfel, UTM se remarcă atât prin poziționarea în topul mondial, cât și prin numeroasele sale colaborări internaționale și proiecte de anvergură. Parteneriatele strategice cu universități și instituții de cercetare de renume din întreaga lume facilitează schimbul de cunoștințe, inovația și dezvoltarea comună a proiectelor educaționale și de cercetare, iar parteneriatele internaționale și proiectele comune contribuie la dezvoltarea comunității locale și la creșterea prestigiului educației superioare din Republica Moldova”, se arată în aceeași notă informativă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.